Aanpak

Toekomstlabo gaat een halve dag met jouw team aan de slag. We werken met co-creatieve formats om betrokkenheid te stimuleren en bouwen de workshop procesmatig op.

De vier werelden

1. Beleef

Als eerste stap nemen we jou mee in de toekomst en introduceren we vier scenario’s. Hierdoor krijg je voeling met verschillende scenario’s en kan je een beter beeld plakken op de diverse vooruitzichten.

2. Debatteer

Daarna gaan we in kleine groepen in gesprek en onderzoeken we co-creatief de vier toekomstwerelden via de socratische methode. Hoe heb jij de werelden ervaren? Welke impact hebben de scenario’s op jouw werk? Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze werelden? Het open debat zorgt ervoor dat iedereen betrokken is bij de oefening en veerkrachtig wordt tegenover verandering.

Een tijdlijn naar de toekomst

3. Selecteer

We werken toe naar een tijdlijn om jouw weg naar de toekomst te bepalen en concreet te maken. We synthetiseren de ideeën van alle deelnemers in een overzichtelijke visual, zodat je weet hoe aan de slag te gaan.

Hoe zit de toekomst van werk eruit? Dat is waar het om ging in een sessie bij de Vlaamse Overheid die we in samenwerking met Co-Vibes realiseerden. Met een groep van 50 HR Business Partners verkenden we werelden van co-creatie, flexi-jobs, algoritmes, professionele groei en digitalisering. Een geslaagde en inspirerende voormiddag!

" De workshop was niet alleen leerrijk maar ook creatief en humoristisch. Het maakte dat alle deelnemers enthousiast meewerkten aan de denkoefeningen. In het geheel zorgde dit voor een positieve dynamiek en een geslaagde dag die door alle deelnemers werd geapprecieerd. "