Werk zoeken in de toekomst

Door Mart

” En wat ga je doen na je studies? Goh, ik weet het nog niet goed…zo één van die nieuwe jobs zeker? “

Thumbnail werk zoeken in de toekomst

Onze arbeidsmarkt is in beweging. Klimaat, technologie en vergrijzing zijn slechts een paar invloeden op hoe we werken vandaag en zullen werken in de toekomst. Maar wie ben jij in deze dynamiek, hoe kan je je oriënteren in deze context en vooral welke richting wil je uit in jouw professionele loopbaan?

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze workshop ga je op verkenning in de arbeidsmarkt van de toekomst en beweeg je je voort in verschillende toekomstwerelden. Je gaat op ontdekking, zoekt je eigen plek en je geeft jouw toekomstige job vorm. We doen dit op een interactieve manier waar we creatief spelen met reflectie, beleving en filosofie.

De dag is opgebouwd in 3 onderdelen, waar we telkens rond een aantal themavragen werken:

  • Wie ben ik? Wat geeft me energie? Wat kan ik goed?
  • Hoe evolueert de arbeidsmarkt? Wat zijn mogelijke trends? Wat zijn mogelijke richtingen? Hoe kan je omgaan met een onvoorspelbare tendensen?
  • Wie ben ik in de verschillende verhalen? Hoe kan ik mezelf een richting geven en oriënteren? Welke rol kan ik spelen in de arbeidsmarkt van de toekomst? Wat zijn de bouwstenen van mijn toekomstige job?

Op het einde van de dag heb je niet alleen gelijkgestemden ontmoet maar een vruchtbare bodem opgebouwd om jouw volgende stappen verder vorm te geven. Aan de hand van inspirerende methodieken krijg je handvaten aan gereikt om jouw eigen loopbaan verder vorm te geven. Je krijgt inzicht in allerlei evoluties in de arbeidsmarkt via scenariodenken en exploreert jouw eigen missie in dit grotere verhaal via het Japanse concept ikigai.

Praktisch

Voor wie: Voor alle studenten en (net) afgestudeerden die zoekende zijn naar hun volgende stap in de arbeidsmarkt. Studierichting of achtergrond speelt geen rol.

Wanneer:

  • 19 oktober 2019, 9u30 - 17u30
  • 8 februari 2020, 9u30 - 17u30

Prijs: €50, incl. lunch en drank

Waar: Hoeve Corfs
Herenstraat 23
3830 Wellen

Flyer opleiding Werk zoeken in de toekomst